Pages

Sunday, April 27, 2014

Im waiting

Im still here.tick tock tick tock

Such a tough situation.

I love him.sungguh. We fight,we love,we struggled.we developed evrything together.out of sudden,some people destroyed

But we...still need each other.

Wednesday, February 5, 2014

Betul ke?

Semalam abah tanya masa dinner sama sama dengan family

Betul ke ain nak kahwin ni?

Aku diam je.ni yang aku malas sebab muka dia redha tak redha je.aku pun berbelah bahagi.

Ok.dah beli katil nak kahwin dah woiiiii

Tuesday, November 26, 2013

Tak gentar tapi goyah

Allah...terima kasih semua rezeki.tapi...untuk waktu sekarang aku dah mula goyah sikit.setiap hari ku berdoa supaya urusan kerja aku dipermudahkan.

Allah...sesungguhnya kau tahu apa yang terbaik.

Aku bukan insan beriman tapi aku tahu hanya pada Engkau aku memohon.

Permudahkanlah :)

Sunday, November 3, 2013

niat yang baik ALLAH permudahkan




asslamualaikum

maaflah.lama sangat tak menaip.busy nak arwah dengan kerja sekarang.hurm.hurm.hurm.

im lying on my bed now.letih sangat.celebrate birthday abah dengan orang johor semua.fuyyyoohh..memang meriah.alhamdulillah.secebis ketawa dari abah.lega jugak hati kita ni

im just thinking if my jejaka.sudah lepas 2 tahun.sekejap kan?memang sekejap sangat.he stays when up and down.missing him.a lot!

i will move out from my post in maersk and i have new job in DAMCO.susah nak explain.google je la syarikat apa eh.my post pun biasa je la.related dengan apa yang saya belajar la selama ni.tak henti henti dengan syukur dengan rezeki Allah bagi.

jejaka pun.alhamdulillah.dia dapat kerja baru lagi.better company,better salary,better environment,better position of course.kikiki.yang kelakarnya,dia cakap dia pakai baju kemeja hari hari okay.tapi saya tahu..dia bukan suka kerja kat office.dia suka repair entah apa semua pesen barang kat muka bumi ni.tapi takpela,.rezeki dia kan.

on the same day,dia interview pagi.saya pula inteview tengahari.dan alhamdulillah.dua dua success untuk interview.syukur kan?sangat syukur.dia pesan.......itu semua doa mak saya.memang pun.

niat saya memang nak halalkan hubungan ni.masing masing tengah kumpul duit sama sama.yang penting,saya taknak kahwin berhabis berpuluh ribu tapi berhutang kat bank.saya dan jejaka tengah plan satu satu.dan saya dah sedia nak bagitahu parents saya.dan ya...saya ikhlas dalam membina hubungan yang halal ni ;) saya tahu...abah pasti suka dia ;) 

setiap pagi saya akan pesan..kerjalah seikhlas mungkin.niat kami baik nak bina masjid.suddenly rezeki kami bertambah tetiba.terima kasih allah.

jejaka..i miss you much.





Monday, October 28, 2013

aku memang terasa.

aku bukanlah nak cakap.tapi sebab aku diam.sebenarnya....aku tak suka nak cakap tapi aku terpaksa cakap.

aku tak suka kawan yang macam ambil kesempatan kelembutan hati aku.
aku tak suka orang nak main mainkan ikatan persahabatan aku.
aku tak suka bila aku deliver,kau just accept without knowing im hurt too much
aku tak suka bila aku ajak kau spent masa dengan kawan kawan tapi kau buat alasan
aku tak suka bila aku ajak kau buat tak tau tapi bila orang lain ajak kau melompat
aku tak suka bila aku cuba cerita bahagia tapi kau buat buat tak dengar
aku tak suka bila tetiba kau cari aku aku
kau hanya jaga hati dia.habis hati aku dah remuk ni macam mana?

entahlah.aku rasa...aku bukan kawan yang terbaik untuk kau.sebab...kau berkawan tak perlu ada alasan.

kalau aku boleh berkorban takkan kau pula suka cipta alasan

sudah.aku dah bosan.





Wednesday, October 9, 2013

2nd anniversary

Hai sweetheart!happy 2nd anniversary.

Terima kasih terima kekurangan saya
Terima kasih ada bil jatuh dan bangun saya.
Terima kasih selalu tegur aurat saya.
Terima kasih selalu ikatkan tali kasut saya.
Terima kasih manjakan saya
Terima kasih bersabar dengan kerenah saya.
Terima kasih sebab jaga saya masa kat hospital.
Terima kasih menangis bila rindukan saya.
Terima kasih sebab percayakan saya.
Terima kasih selalu pegang handbag saya even saya tak suruh.
Terima kasih bagi support bila saya senggugut
Yang penting....terima kasih berkorban untuk hubungan kita.

Thursday, October 3, 2013

Outstation.

Semalam saya pergi penangn.outstation sampai sana.naik flight la bagai.makan free.aicececeh.kalau awak dapat peluang pun apa salahnya kan.mesti awak excited.hahaha

I met my ex roomate and dearies housemate.serious nangis masa peluk diorang.saya nangis sebab diorang sanggup datang jumpa saya.heee.

I got chocolate from kak linda
Madhiah belanja dave's and deli.
Ex owner penang bagi kek coklat and pudding
Kak ema belanja chocolate lagi.

Romantik macam tak romantik la kan.kitorang share coklate sama sama.alololo.i miss them!gosip,gelak sampai putus urat perut.thanks korang!

Act,saya ke penang bukan berjimba ye rakan rakan.i learnt new sistem.CDA.stands for container dispatch advice.summarynya,after this saya akan assist specialist in penang la macam mana kontena nak masuk pelabuhan penang.

Before this,kalau ada bahan berbahaya in terms of flammable,kena key in data,dapat approval dari lembaga perlabuhan klang,then baru boleh.itu untuk assist specialist in shah alam.

Now,saya assist 2 specialist.penang and shah alam.best gilaaaaa.banyak belajar benda baru

Eh lupa.if kontena nak tukar ke apa ke,kena ada SSR.so they need somebody to approve it.name,ic,office name.woott..woot...they need mine.dengan tulisan NO OBJECTION! Ha...nampak tak gua poyo macam mana.hahaha

Saya tak tau la kalau tetiba saya kena stay penang.yela.kat kl ni temporary je.penang ada permanent.intermodal position.so......hurm.nantilah.doakan eh.if i got better salary,apa salahnya kannnnnnnnnnnnnn.mak abah taktau lagi.saya diam je.this is my dream.i need this.

I miss my jejaka.always.