Pages

Wednesday, April 20, 2011

zahiril ad zim dan jerawat



first,aku nak menangis.menangis sangat-sangat.tak tipu..

kekasih hati pengarang jantung si ZAHIRIL ADZIM nak bertunang dengan hos WHI tu.demmm..ah..yang bakal tunang itu aku tak nak ambil peduli.yang si ZAHIRIL ADZIM tu.kenapa tak nak pilih aku eh..argh..hati mana tak meruntun weyh..hati perempuan mana.sudah ditatang bagai minyak yang penuh,tapi ditunang pula dengan wanita lain.tak boleh terima.tak boleh terima!dah la tak dijemput,lepas tu media pulak sibuk nak tayang kad jemputan bertunang.

orang tak ajak,aku nak pergi jugak.ikut hati,aku nak hantar boldozer.lepas tu bom.arrrggghhh..aieen...stop dengan propaganda itu!

ini tak main-main.come on la.zahiril adzim dengan pengacara WHI kot...come on la..


ok.hari tu..hari tu..hari tu saudara dari bandar dari selatan datang rumah.nama pun perempuan kan.perempuan.dia pun minat zahiril adzim.sama macam saya.*kenyit mata*

lebih kurang sebaya.dia tanya aku.aku tanya dia.banyak.sampai satu topik,bincang pasal jerawat.ok.fine.jerawat aku memang banyak sejak setahun ni.ini pun dah kurang siikkkiiittt la.tapi still banyak.nak buek macam mano.den ni tetibo pulak dapek gen jerawat pulak.huhu

but,dalam banyak jenis jerawat,den paling takut jerawat kat belakang badan.i dun know how to explain tapi tiap kali den raso macam tak suko,den tanyo kat mak den.setiap kali jumpo mak den,den mesti tanyo.puehkan hati,pankreas,lipid dan peparu den.

belakang ain ado jerawat tak,mak?

*mak geleng*


alhamdulillah.sepupu den ni tetibo ko nak tanyo kenapo muka den banyak jerawat tapi belakang den boleh kiro dengan jari jerawat.tapi dio,muko tak do jerawat tapi belakang dio tak cukup jari nak kiro jerawat.fuhhhh....

ok.biar den explain.ado kisah.ado la kisah sikit.den pun tak arif sangat.tapi ni den tanyo pado yang pakar.kalau den salah,den mintak maaf.

den pornah poie kek guardian and klinik.toman adik sepupu den ni ha.dok sibuk nak cari product pasal hilangkan jerawat badan.tak silap den.dio nak try bedak belakang jerawat yang harga dio dekat rm100.tahan berapa hari je tuh.mak aiihhh...takdo lagi mahal ko?lopeh dah berbincang-bincang,bertanya-tanya,dio decide nak boli dah kinohimitsu tu.bukan duit den.duit dio kan.pedulik la kan.den tunggu jo kek depan kaunter.tapii..tetibo,pharmacist tu tegur..

kawan adik yang sorang lagi ni tak nak beli ke?boleh kurang jerawat badan sikit.*mata pharmacist pandang den*

eh..takpe.takpe.saya tak beli.badan saya ok je.takde jerawat kritikal.jarang sangat tumbuh.sekarang pun memang takde.*mata pandang kaunter*


adik,salah satu punca jerawat badan ni,sebab badan sendiri.* dia usha sepupu den pulak*

*dahi berkerut*.kenapa?

jerawat belakang badan timbul sebab kita asyik pakai baju ketat-ketat.baju melekap kat badan.badan berpeluh.sebab tu jerawat.ape-ape pun,saya rasa cuba awak try pakai baju longgar.biar badan kena angin.tu salah satu solution yang ekstreme.

den terdiam.sepupu tanyo den.kenyit mata.tarik tangan den keluar guardian kat carrefour tu.

tak jadi lah nak beli.

ontahlah.den pun tak tau..tapi den bersyukur la sebab jerawat ni tumbuh kat muko.kelemahan den paling nyato.kalau tumbuh belakang den,sapo nak lotak ubat jerawat kan.mungkin betul jugak.den pon tak pasti.baju yang longgar boleh mengelakkan pertumbuhan pesat jerawat badan.cubalah try.

alhamdulillah.den pon ado kelemahan yang abadi,sejak azali.den bersyukur apo yang den dapat.perempuan bukan setakat kena jago muko jo kan?satu badan kono jago.....den ni badan dah macam apo jo..grrrrr.sungguh.den bersyukur apo yang den ado..bersyukur.






2 seluar dah tak muat.kena beli lain.bila pakai,rasa macam seluar badut pulak.

dah tak payah bukak butang bila nak pakai seluar tu

main sarung je.

nasib baik skinny masih muat.sayang gila skinny tu.

psssttt...sekali sakit hati,boleh terima.sekali tawar hari,sampai mati tak boleh terima.








2 comments:

Madi said...

Aku rasa Zahiril Adzim dah makin jauh dgn aku bila dia nak tunang. hahaha !

eensalleh said...

ahhh..kau...aku dah tak nak tahu lagi pasal dia.sedih la.aku terkejut gila kot