Pages

Friday, July 22, 2011

muntah

hari ini menaip dalam gelap.bilik pink ini telah ditutupkan cahaya lampu.agar mood berblogging datang.jari meniti hampir di setiap kotak huruf.menekan sambil memicit agar luahan perasaan dapat disampaikan dalam keadaan tenang.(~.^)


owh ya.tadi teman lama mencari saya.terkejut jugak bila ada nombor yang tak kenal.dah la dalam ofis.kelam kabut jadinya.btw,saya bersyukur sangat sebab kerja yang memerlukan komitmen tinggi telah saya sudahkan.tapi,masalahnya,company ni sangatttttt rajin.cuba awak kerja kat sana.semangat kerja sangat bagus tau.datang awal.breakfast.semalam hampir ribut satu ofis bila kedua-dua bos masuk.account manager kena marah tapi dia lepaskan kat saya.dah la dia punya bahasa melayu pun salah.mestilah saya tak faham kan?atau mungkin saya yang tembel sangat kottttttt

setiap 1-15 hb,saya kena menaip invoice.saya klasifikasikan untuk satu plant,saya kena menaip hampir 50 invoice.dan hampir setiap invoice saya bundarkan kepada 7-8 DO.lepas tu saya ada 6 plant.maka, 50x5x6= 1500.dan tadi,untuk satu invoice je,saya taip 80 DO.itu baru 1-15 hb tau.dari 16hb -30hb,saya kena menaip lagi.maka,dekat 3000 invoice saya taip satu bulan.act,lebih dari 3000 kot.letih betul tangan menaip sambil saya tengok nombor hari-hari.ok fine.apesal kita kena mengira malam-malam cenggini?hukalohhhh

tapi,walaupun penat,saya cuba ikhlaskan diri bekerja.bila dah penat,perasaan rasa nak marah senang sanagt muncul.bila marah,kita dah jadi tak suka dengan kerja kita.bila tak suka,kita jadi tak ikhlas.bila tak ikhlas,duit gaji yang kita dapat tu seolah-olah bukan hasil titik peluh sendiri kan?bukan senang nak beusaha.bukan susah nak jatuh tersungkur.

tadi,saya muntah banyak kali.batuk sambil muntah.dalam ofis muntah.mungkin sebab kenyang ke apa ke,then,masa tengok chelsea pun muntah.parents,along ,angah semua takde.busy di BMI.cuma anak-anak buah je.diorang pun pucat tengok saya batuk macam tu.habis penuh karpet mak aloha dengan muntah saya.kehkehkeh.

minggu ni saya sangat letih.dah la dengan kerja.lepas kerja,saya terus drive ke BMI.(British Malaysian Institute).tolong di sana pula.letih sangat.fizikal saya dah lembik sangat ni.susah betul nak berbakti pada keluarga kan?alahaiii

tadi,daniel call.dalam banyak-banyak kawan di matrikulasi,dia adalah makhluk yang akan cari saya sampai ke lubang cacing.act,kitorang jarang je contact.tapi entah macam mana,dia call jugak.ajak ke genting untuk bersuka ria.tapi saya tolak.sekarang bukan masa bersuka ria.saya hanya mahu rehat.dia kawan yang baik.dia akan cari saya juga walaupun dah lama tak berhubung.plus,i know he's suffered too.for his love.he loves his girl well tapi mungkin dugaan besar datang.ah..biarlah.hal kita sendiri pun tak selesai.

anita mahi call juga.mahu ajak tengok malaysia vs singapura.mana mungkin saya nak tolak mentah-mentah kan?nak tengok norsharul idlan talha.dia sangat cool.macam biasa,we belong together.i prefer out with my girls.only girls.sanagt tak sabar nak tengok bolaaaaaaaa




1-0

hukaloh.chelsea oiii..bakpe mung main gitu,drogba oiiiiiii

tapi,goal keeper tu memang hebak sungguh la

anelka,kita memang rasa nak gigt je jambang awak tu tauuu..










3 comments:

Anonymous said...

nak ikottt tengok bolaaaa!!!!

ain mazlan said...

aiennnn...
rndu kamu..tp x nk tePon..bLey ker??? heheheh

aieen kacak said...

ain mazlan: hey dear,bak meh nombor tepon kau meh.nanti aku miszkol.hihihi

anonymous:ca,is that you?