Pages

Wednesday, April 4, 2012

baucer buku and him




assalamualaikum.

malam ini saya rasa tenang selepas rasa gundah untuk hari ini.itu akan dicerita kemudian hari ya.


apa yang best untuk minggu ni?dont have any except about him.yes.finally i met him last week.beautiful day.entah macam mana jejaka ada di PWTC.ikut kawan tapi dia tak tahu nak kemana.kebetulan,saya pun memang nak keluar dengan kak raudzah,nak habiskan baucer buku tu :) tapi sebelum tu saya tanya kak raudzah kalau-kalau dia selesa atau tak nak keluar dengan jejaka.lagi pun,masa ke UMP pun jejaka ada sama kan.mungkin dia okey saja dan dia angguk.saya rasa lega.


saya jumpa dia,domo dan fahmi.yes,his friends.plus me,kak raudzah and alysha.sweet kan?memang sweet sebab ramai sangat yang ikut.kehkehkeh.tapi yang paling seronok adalah alysha.saya drive terus menuju mid valley.


mula-mula jejaka tegur alysha.tapi si kecik bertuah tu takut nak tegur.selalu bercakap dalam phone lebih mengada dari busu,ni bila tengok uncle jai,terus dia diam.bila uncle jai pergi solat maghrib,rajin pulak mencari.


busu,mana uncle?
busu,mana uncle?
busu,mana uncle?
uncle pergi semayang la,alysha.nanti uncle datang.

tapi masih sombong lagi tu.1st time jumpa uncle jai kan.maybe dia tak biasa :)

dari rumah lagi saya dah bagitahu encik jejaka  yang dia kena layan alysha.saya dan kak raudzah kena cari buku untuk baucer buku tu.dah plan awal-awal,nak beli 1 buku diet,satu novel inggeris,satu buku berkenaan agama.


but finally i got:

persuasion by jane austen
stolen by lucy christopher
la tahzan kerana jodoh by najla mahfuzh

persuade him that im trying to know him better by stolen me from my bad past.la tahzan kerana jodoh.insyaallah.we're trying right?


kak raudzah pilih buku separate dengan saya.kawan-kawan jejaka ke tempat lain.saya,alysha dan uncle jai ke tempat lain juga.tapi masih dalam kawasan MPH tu :) kita tinggalkan alysha dengan jejaka.tengok dari jauh.alysha dah selesa dengan uncle jai dia.dia suka dan suka mengada dengan uncle jai :")


jejaka suka budak-budak.senang dia melayan kerenah si kecil tu.dia ajar alysha baca buku.dia teman alysha tengok buku gambar binatang,teman alysha membebel.owh....dia sempat main kejar-kejar dengan laysha dalam MPH tu =.=" seronok tengok diorang.saya tengok keikhlasan jejaka dalam mengenali saya.ibu cakap jejaka memang gila dengan budak-budak.he did love kids so much and i saw that!dia cuba memasuki dalam jiwa keluarga saya :") tak apa.dia masih cuba untuk terlalu dekat dengan saya.

alysha pun seronok.selalu manja dengan uncle jai kat dalam phone.sekarang ni manja dengan uncle jai kat luar.nasib la jejaka faham alysha yang melasak tu.dia asyik ketawa.malam itu penuh dengan rasa kasih sayang :") eh.lupa nak cakap,alysha panggil kawan-kawan jejaka dengan nama uncle merah dan uncle yellow.kehkehkeh.itupun sebab baju yang dipakai


mujurlah kak raudzah sangat memahami.i met him only for 3 hours.kejap je kan?nevermind.i called that as my quality time :"))

jejaka,kamu adalah lelaki yang betul-betul melegakan perasaan :")


kebencian tidak akan bersanding dengan kasih sayang tetapi 

kebencian akan hilang dengan hadirnya kasih sayang



2 comments:

wanyf said...

aku rindu nak dengar ko cerita itu ini.sekarang taip sambil bergenang air mata boleh?really mish u dear.

aieen kacak said...

namau nangis.nanti kita jumpa selagi ada daya okkkk.