Pages

Sunday, April 29, 2012

kami tak bodoh




assalamualaikum.

simple words by me.read or leave.you may click on the top of the right side X,and you'll not find me again.simple right?

im not politician.im malaysian who had my own ideas for something worst or good.no.i mean, democratic ya.kalau nak kondem,pi main jauh.jangan dok kat sini.

im not support about bersih,bersah or berseh at all.one thing,i do believe our political economic full of lies.i dont know since when but when you're grown up,youll realize that.its subjective.

for example,

PTPTN.okeyh.mungkin saya memang tak pinjam PTPTN or whatsoever,doesnt mean i dont care at all.bayar cukai jugak derrr.orang kata tak patut mansuhkan.ini memang setuju kalau tak mana nak datang pulang balik timbal duit kerajaan.kang papa kedana malaysia ni kang,jenuh pulak.betul.kita negara membangun.belum sampai masa untuk kita bagi pelajaran percuma.ini yang kes meminjam pun masih terkial-kial dalam belajar,kalau percuma apatah lagi.mungkin orang yang pinjam PTPTN lebih arif.saya naif.

saya hanya menyokong mengenai PRU 13, saya hanya mahu ia bersih.ini menjadikan politik pembangkang atau pro kerajaan seolah-olah 50-50.sana boleh menang,sini boleh menang.malaysia dah terbahagi dua kelompok.dulu mungkin la 75-25.tapi sekarang dah berubah.maksud bersih untuk saya adalah,pengundi.pengundi benar dan yang bukan tipu.

nama: polan bin si pulun
alamat: tingkat 18,flat dato' sood,
           00000,bandar peah galak,
           negeri aman makmur.

walhal,kat flat dato' sood tu ada 10 tingkat je.tapi tetiba ada pengundi yang duduk tingkat 18 yang bermakna pengundi memang tak wujud langsung.pengundi dari marikh ke mana,kita tak sure.itu belum pening pasal undi pos.itu hangpa cari sendiri.awak tahu mengenai itu?kalau tak tahu,diam dan tengok.


saya cuma mahu pilihanraya adil supaya saya tak rasa macam insan bang-ang di sebalik politik aneh dia malaysia.sudah diuar-uarkan PRU kali ini memang akan mendatangkan syak wasangka hebat.hal ambiga tu,meh cek habaq sikit noooo.meh dok rapat sikit meh

im not stupid.saya nak melayu ke depan bukan diperkotak katik oleh bangsa lain.saya orang islam.tak kan la saya nak support pasal seks bebas.haish.saya bukan freemason atau freethinker.saya ada agama.pasal hal ambiga tu saya memang tak sokong apa la.

paham?saya tak berpihak lebih pada siapa.saya tahu dalam dunia politik dunia tak sebersih mana.


nak jerit kuat-kuat 

KAMI TAK BODOHHHHHH. *itu tajuk filem*

im not politician.im doing my right thing to spill out the unsatisfied things.relax.kita tengok siapa bijak atau siapa yang bodoh sebenarnya :)

im not blaming any police in the whole world.




No comments: