Pages

Saturday, July 28, 2012

well said,thank you,ALLAH.





assalamualaikum






i had an accident.allah tu masih menolong.kalau mahu cerita di sini,terlalu banyak.cuma,allah sangat menolong saya.
sepatutnya,saya boleh patah kaki
sepatutnya ada kereta laju menghadap saya dan sepatutnya dia boleh langgar saya tapi dia brek emergency
terseret 3 meter tapi cuma luka sikit di buku lali.crack sikit di tapak kaki
lebam di lutut dan siku.
kaki dah ok sebab kat hospital asyik buat fisio
a girl,live in taman pelangi sent me to clinic.i dont know her but she was very kind.carry out my begs,park my scooter on the side.
and,i called her and say thanks
men ( absolutely more than 1 man) carry me and put me on left side.semua tengok kaki saya.ada yang check buku lali.yang jalan bertentangan pun terus berhenti nak tolong saya.
well said, a cute pumpkin girl like me got an accident,everybody wanna help me.hahahahahaha *kidding*
doc and nurse in clinic fully supported me.put me on wheelchair.i can still laugh with them.thank you dr fazilah and nurses.esp nurse yang chubby sikit macam saya tu (pinggiran batu caves)



i feel im blessed.
i have family who are always be my best supporter.
i have friends who are care of me.
i have him who are always be there for me.




dia menjaga saya.nasib private hospital.dia balik tergesa-gesa on the next day dari sabak bernam.saya tidur dikatil sedar-sedar dia dah depan mata sambil dia senyum.saya usik tangan dia sebab ingatkan saya mimpi tapi....dia memang depan mata.saya menangis.

saya nak solat,dia bentangkan sejadah dan sediakan kerusi
after solat,dia lipatkan telekung
saya sakit kaki,dia tengok luka dan bengkak kaki.
buka puasa dengan family angah.
dia tengok rambut saya banyak sangat gugur atas katil,dia bersihkan katil.
dia betulkan tudung saya.masukkan rambut saya elok-elok dalam tudung
dia lipatkan selimut.
dia tegangkan cadar katil
dia tegakkan katil untuk bagi saya selesa duduk
bila gastrik saya datang kesan dari makan ubat tahan sakit,dia buatkan air milo panas.
dia dah balik rumah kat klang kemudian dia datang balik sebab saya menangis kena cucuk jarum untuk endoskopik pulak.3 kali nurse cari urat tapi darah tak keluar.blood pressure naik mendadak
dia teman sampai pintu tandas
then dia cakap,dia akan cuba ada untuk saya.
dia tunggu sampai saya bayar bil hospital.
at the end,saya menangis.
dia terlalu manis.terlalu baik hati.




di hospital,saya keseorangan.keluarga semuanya busy.tapi angah try so hard untuk datang and jaga saya
angah urut kaki saya.
dia cari saya after accident.
angah hantar sampai kpj tawakal.tunggu satu jam.berlari sini sana selesaikan hal insuran saya.
tunggu kaki kena xray.tolak wheelchair.adam dah macam terlalu penat sampai baring sebelah saya.hampir nak bukak puasa jugak si montel tu
basuh baju kotor.sediakan kelengkapan saya
angah bayarkan deposit bil dulu
along selesaikan bil saya end of the day.tunggu sampai 2 jam di katil saya
what a sisters can do.
i love my sisters most even selalu ada je benda nak bertekak.



parents sibuk dengan katering untuk 450 orang.i do understand them
almost tengah malam,family dan certain pekerja mak semuanya datang jenguk saya.
even kaki mak dah macam tak boleh jejak tanah sebab terlalu penat
mak suruh jual skuter tu sebab tak nak saya naik motor lagi
even mata abah macam tak boleh bukak,
semua orang tetap jenguk saya
tanya macam-macam dan saya tahu semuanya risaukan saya.takut kejadian arwah abang.

abah.nampak cool tapi dia tak suka tengok saya macam ni.

ibu keep texting me.
mak aloha keep calling on sahur.
friends keep call and text me on fb
.
zila
kak raudzah
aju
dayah
anita
sai
aju
wani
aina
caca
ikhwan
and the rest friends.

kawan-kawan tempat kerja pun datang.kecoh sekejap satu hospital dengan suara factory manager tu.
i will miss them.
encik ismail
kak ti
kak raudzah
unknown name worker.new worker.baru masuk kerja,terus saya accident

i feel im blessed.

kemalangan ini membuatkan diri saya rasa dirahmati.

untuk sementara,saya fobia naik skuter.
untuk akan datang,mungkin akan terlebih berani.
im started riding since standard 6.how i can live without a bike??????






6 comments:

nunama said...

Babe!!!!!huhuhu.
ape la kita ni. KIta baru tahu. Maaf sangat. Huhuhuu.

Sorry sangat xde masa awak sakit tu. Huhu. Sorry babe. Sorry.

:'(

aleeyaqaisara said...

alhamdulillah awak xde.maap la kita jauh.insyaAllah ada masa kita dtg jenguk awak.cepat sembuh ye syg.

aieen kacak said...

bell, xpe la dear kite ok je.xde ape jd kat kita sgt ponnn.hihi

wani, kite dah kuat.nnati suapkan kita makan ok..hihi

Hany Anny said...

ya Allah..take care ain.mkn ubat..get well soon..

Eyesha Zaidin said...

salam..
hai ain..kaka sha doakan ain cepat sembuh! amiin..

aieen kacak said...

kak hani,kak sha

tq aaa...no worries.im fine ;)