Pages

Wednesday, July 10, 2013

1st ramadhan






assalamualaikum

im typing but he was not here with me.i mean,on the phone either message or calls.he was not here.im feeling wanna cry but idont know why.girls..its all about emotion.

semalam hidayah call.dayah makni.dia call semata mata nak wish selamat berpuasa.itu sudah terharu.lepastu dia cakap nak belanja saya pulak dah.bila tanya sebab musabab,dia nak balas budi baik saya.kata nya,dulu saya selalu bawak dia dan nita kalau diorang ada interview ke,apa ke.lagi satu,saya ni jadi cikgu tak bertauliah la.pernah saya teman dayah drive dari gombak ke puncak alam.then patah balik.gila betul.semata mata nak biasakn diri dengan jalan raya.

then saya terharu lagi sekali.ada jugak kawan nak ingat kita kan ?alhamdulillah ;)

sempat gosip macam-macam.siap cakap....you are my advisor.you knew me well.since childhood ;)

pernah tak rasa bila kamu ada kawan,keluar ramai ramai (act,takdela ramai sangat) then tetiba depa dok cerita cara depa je.kita dok tengah buat taktau.macam....cerita benda yang kita taktau.dah tu kita ni nak interrupt macam mana kan.pernah tak?saya tak suka situation macam tu.kenapa nak layan kawan kita sendiri macam tu kan.sebab tu kadang kadang saya ni diam je.bila diam,maksudnya ada yang tak kena.but wel said,im not perfect too ;)

saya sangat menghargai kawan kawan saya.

end up with friendship discussion.next session.

ok.now jejaka dah kerja kan.dia kerja cara dia la.tetiba malam ni dia kena OT.( i thought so).dari sini,pergi sana.lepastu patah balik.saya risau dia tak biasa.tapi,saya kuatkan semangat dia.sabar dan ikhlas.dan yakinkan dia yang saya di sebelah dia.kalau niat kita ikhlas nak menghalalkan sesuatu tu,insyaallah dipermudahkan.saya harap la ;)

bila nak berbuka,dia wish la.itu la ini la.then i replied,

selamat berbuka lelaki ke********.hope,next 2 years,we will become H & W.

tetiba rasa sedih pulak.

ceh.dia tu touching sokmo.hihi.tapi saya berharap dia kuat la.dengan kerja,dengan itu.dengan ini.sempat remindkan dia pasal terawih.

i told him before.saya nak dia membetulkan bacaan tajwid.dalami betul-betul dan saya nak mengaji dengan dia sama-sama.impian saya tu harap sangat terlaksana.macam mak dan abah saya buat.tengok mak abah mengaji sama-sama,terdetik dalam hati saya pun nak suami macam tu.saya taknak dia fikir dunia saja.saya tak nak dia fikir yang saya sayang dia,dia sayang saya.then hubungan ni bukan perasaan cinta saja.ilmu akhirat tu penting.saya tak nak jadi macam orang lain.kahwin sebab perasaan tapi masih terumbang ambing.yang penting,pimpin saya.pimpin sampai syurga.impian emas untuk diri saya ;) jejaka dah mulakan langkah dia :)excited tau!but im so serious tau.kalau bacaan tajwid dia masih problem,i wont marry him.NO.kikiki.takpe.ugut benda baik kan.hihi.

saya nak reward dia dengan apa yang dia dah korbankan.hurm.maybe nak buat kuih berasaskan coklat coz he loves chocolate.tu la.kena search internet la nieewwwww.

now,dia busy dengan kerja.on my lappy,time showed 1139 pm.i never been in this situation.lonely and sad.yeah.i want him.ya allah..kawalkan perasaan ini.sabarkan jiwa kami bersama.kuatkan hati dia.

kenapa tetiba saya macam sedih sangat ni?

sebelum tidur,dia akan bacakan doa tidur.then akan baca ayat kursi dan 3 qul sama-sama.harap tak mimpi bukan bukan la.tapi...entah.saya selalu je mimpi malam-malam.haha.now,saya kena baca alone.

mungkin saya tak pernah berjauh dengan dia.true.we had never been in this condition.means.we still texting and calling.memang tak pernah la senyap sunyi macam ni.tapi saya pujuk dia.hope dapat bagi dia semangat.ikhlas ;)

takpelah.untuk berbuka,saya pesan kat dia macam saya ni makcik makcik pulak.no ice.stay with plain water.

he is my best gossip partner ;)

even dia busy pun,masih boleh mesej saya.sedapkan hati saya.

you are my beautiful girl in my heart- (JEJAKA, JULAI 2013)

im not pretty enough but the way he appreciated me,is incredible ;)

psstttt....harap baju sedondon bersama untuk raya,saya mahu jubah.i do believe...he will.2 years sweety.







2 comments:

mushroom said...

glaaaa ehh. dr gombak sampai puncak alam? sy drive pg sana pun rs mcm bgegar2.hahaha mmg best ada tutor jalan mcm ni.

i guess, i figured out sumtg.. nnt la i kbo.kekekeke. daa..


Luvs

miss aieen said...

aha.....if ada pape,kabo la tau.hahaha