Pages

Thursday, February 2, 2012

bersyukur mengenali lelaki




okeyh.okeyh.im writing right now.i felt something from yesterday.a very big thankful because finally i stand here.not beside you but on my feet.kehkehkeh.no....hurm.untuk pedoman diri sendiri :)

ok.mula-mula kita cerita satu.bukan nak buka pekung tau tapi ini untuk iktibar.iktibar untuk saya,untuk awak sekali :)

yeah.mungkin semua orang tahu saya bukanlah insan yang bertuah dari segi cinta-cinta ni kot.harapnya memang la bertuah tapi tuah tu tak lama.tak apa.itu lain cerita yang penting saya masih bersyukur.bercerita dengan kawan-kawan pengalaman sendiri kan.share.bukan nak buruk sesiapa tau.

ada kawan kita ni,bercinta dah 5 tahun.pernah terserempak la.tapi tak pernah la nak jumpa selalu.kalau dah nama sayang,macam mana teruk pun tetap terima kan.hurm..tapi sepanjang tempoh,ex bf beliau ni selalu naik tangan.errr.kaki pukul la kot.kaki pukul tapi nasib baik lelaki ni kenal kawan kita ni.dia ni perempun pon tapi dia bertindak balas la.kita pun macam terkejut sampai macam tu sekali.hurm.sampai report polis la bagai.gila kan?that was insane! pernah lelaki tu pukul dia,dia balas balik dengan helmet.means,dia pukul lelaki tu pakai helmet.kita macam terkejut jugak la.gila brutal minah ni.but finally,kawan kita tinggalkan lelaki tu then met another man.lelaki ini mungkin baik sebab kita pun tak tahu apa-apa.then,they were engaged.insyaALLAH hujung tahun ni akan kahwin.seronoknyaaaaaaaaaaa.salute laju-laju.

another one,a friend's story too.she left her boyfie for another boyfie.paham tak?tapi...ngeri jugak bila dia cakap bercinta lama-lama memang bosan.satu universiti,satu tempat belajar.gullppppp *telan air liur* kita macam nak nangis tau.macam sedih la kenapa ada perasaan bosan kalau ada sayang?pelik sangat rasa itu.pelik.sebab kita tak pernah rasa macam tu :) ehh..nak cerita lain.dia macam pernah rasa jadi pihak ketiga.heyyy..she's beautiful and gorgeous okeyh.tinggi and her faces more to chinese looks.cantik bukan?cantik.....hurm.but now,she with somebody else.that man studying in kelantan.tooooooooooooooo far.cinta jarak jauh.dan dia pun mungkin sudah rasa bosannnnnnnn.ok fine.bosan.bosan.bosan.hadoih.ngeri.tapi mungkin dia mengharapkan sesuatu tapi tak sampai.mungkin dia suka bermanja dgn orang yang dia sayang.silapnya,lelaki tu tak berapa nak faham kehendak wanita.contohnya,nak lelaki tu nyanyi-nyanyi sebelum tidur ke apa ke.kehkehkeh.heyyyy...lelaki tak suka tapi kamu nampak sweet gila tahu!sangat.entahlah.

saya bersyukur sebab,selama saya mengenali lelaki,tak pernah pula ada lelaki tinggi suara gila kat saya.apatah lagi yang naik tangan.BERSYUKUR.

selama mengenal lelaki, baru sekali meninggalkan seorang lelaki untuk lelaki lain.BERSYUKUR.eh?

selama mengenali lelaki,saya jarang gila meninggalkan lelaki yang betul-betul saya sayang.BERSYUKUR.eh

sebab,lelaki yang meninggalkan saya akan kembali tiba-tiba.BERSYUKUR.eh?

selama mengenali lelaki, belum pernah rasa bosan untuk sayang dia.BERSYUKUR.

selama mengenali lelaki,ALLAH pertemukan dengan insan yang salah.akan berjumpa dengan lelaki yang lebih baik. BERSYUKUR.

saya tak cantik tapi saya masih BERSYUKUR

ada kawan-kawan dengan saya.keluarga.dan semua sekali BERSYUKUR.

bersyukur la dengan apa yang ada.rasa syukur itu satu nikmat untuk rasa kehadiran ALLAH di sisi kita.

iya.bersyukur la mengenali lelaki.baru kau tahu makna kecewa.bila kecewa baru kau tahu makna sujud kepada ALLAH.








2 comments:

FaRa AhMaD said...

hye awk...cite kite ada dlm ni lah...harap jadi pengajaran buat semua.

aieen kacak said...

pengajaran.tak apa.yg penting kau dah nak kawen dah.hihi