Pages

Thursday, November 29, 2012

anak perantau di penang




assalamualaikum

sorry for not updating at all.im so busy-ing with all my stuffs.ok ok ok.i went to penang for further my studies.i know what i want.im just entering to PSDC. (Penang Skill Development Centre).just training 3 bulan and industrial attachments for 3 months also.

reason?punca musabab adalah satu.CERTIFICATION.cert itu tersangat penting dalam hidup.ERP-SAP cert.tapi ada cerita aneh di sebalik PSDC tu

1st,masa dah siap kemas barang,celcom call and told me that im fully successful in my interview.so they want hired me.im just speechless.

2nd,my boss in chartwell ask me to think wisely and precisely.he give a better offer.gosh!

3rd, i got a chances for another company in PJ.she said she would hired me if i sent the resume.for my accounts sytems.updating and key in those property management.but..........im forced to refuse that even the offer is so so okay.i hate financial line ;(

4th, professor kesayangan saya,prof razak meninggal.saya menangis.frustrated.

5th,zila changed my mind overal.bila dia cakap,

enn,you know what you want right?if i were you,ill go for it.kalau saya pun taknak company yang tak ada long term future.

*terus tukar mind*

6th, ikhwan pujuk banyak kali supaya saya just belajar di seri kembangan but i refused to do that.saya suka jadi perantau.dalam hidup kita hanya merantau untuk masa bujang saja kan?

rezeki manusia kita tak akan sangka kan?kenapa saya decide jadi macam ni?sebab,sebelum ni saya asyik bekerja untuk financial line.saya kena ubah sesuatu untuk merubah banyak benda dalm hidup.i need to sacrifice everything to gain something.

so far,alhamdulillah.i got a comfortable rent house.i have nice friends.im mixed with those professionals levels.seronok sangat.environment di PSDC buat kita sendiri rasa nak belajar.dengan facilities,dengan trainers,dengan cafe.semuanya best dan cantik!ehem.ramai engineers.hahahahahaha.ok bye.encik jejaka,kenyit mata sikit meh

jejaka risau.saya tak ada sesiapa di sini.seorang je.mak abah menangis bila hantar saya ke sini.im so tough.cita-cita pasal hidup kena ada.saya tinggalkan semua benda untuk ke sini.family,kawan-kawan dan encik cinta hati (tiru ayat shila amzah)

he's worried a lot.and i love him most ;) saya asyik tidur awal sebab tak biasa dengan jadual.dia berasa hati tapi saya tak mampu nak kawal biji mata.huhu.

tiap hari saya tadah tangan supaya jodoh antara saya dan dia semakin kuat.pelihara rasa sayang ini supaya tidak melampaui segala batas.tetapkan hati.kalau dia jodoh yang terbaik ALLAH bagi,maka dialah orangnya walau sejauh mana dia berlari.untuk masa sekarang,dia di hati ;)

pssssttt...saya pergi training jalan kaki.hope dapat kecilkan paha secepat mungkin.hihihi





2 comments:

mushroom said...

I'm glad u enjoyed ur life there. dats great to learn when u enjoy ur life much more than u expected it wud be. anyhow, ERP-SAP 2 mmg mhl gla. untung dpt blaja. my colleague sed mo blaja 2 dkt luar almost 10k jgk. so.jgn sia2kn pluang ni dear. gain as much as can!

take care n miss u a lot!

mushroom said...

I'm glad u enjoyed ur life there. dats great to learn when u enjoy ur life much more than u expected it wud be. anyhow, ERP-SAP 2 mmg mhl gla. untung dpt blaja. my colleague sed mo blaja 2 dkt luar almost 10k jgk. so.jgn sia2kn pluang ni dear. gain as much as can!

take care n miss u a lot!